Proposta d’activitats a Ponent del 19 al 25 de Juliol (29)


1. JORNADES DE FORMACIÓ DE LA CUP A BERGA (BERGUEDÀ)

DIA: Dissabte, 17 de juliol
HORA I LLOC: A les 10:00h a l'Escola Pública Sant Joan de Berga
ACTES: "Autodeterminació i Països Catalans" és el títol de la nova jornada de treball que ha organitzat la CUP en el marc del procés d'elaboració del programa marc que ha de permetre a l'organització poder presentar-se a les eleccions municipals de l'any que ve.

En aquesta ocasió els participants debatran sobre els Països Catalans i la manera com s'han d'organitzar, així com sobre el model socioeconòmic i, també, el salt de la política municipal a la proclamació de la independència. En concret, el punt de l'ordre del dia en què es debatrà aquest aspecte es titula, tal com queda patent en el cartell, "Com es passa de la política municipal a la proclamació d’independència?".


Eixos de debat:

On comencen i on acaben exactament els Països Catalans?
En base a quin model polític s’organitzaran els PPCC independents?
Quin model socioeconòmic volem per al nou estat?
Com es passa de la política municipal a la proclamació d’independència?
Com encaixen els diferents ritmes de procés d’alliberament?
Què vol dir «independència» en el món globalitzat?
Quin país volem? I com ho aconseguirem?

AULA 1
10 del matí:
Territori
4 de la tarda:
Procés d’alliberament

AULA 2
10 del matí
Model d’estat
4 de la tarda
Model socioeconòmic

ORGANITZA: Candidatura d'Unitat Popular (CUP)


2. TORNA EL REBROT. NOVÈ APLEC DE JOVES DELS PAÏSOS CATALANS A BERGA (BERGUEDÀ)

DIA: De dijous a diumenge, 15 a 18 de juliol
ACTE: El Rebrot, l'aplec de joves dels Països Catalans novament serà totalment gratuït, obrint les portes a tothom que vulgui participar-hi. Un aplec que com ja va sent habitual potencia i aposta pels els grups novells del panorama català.

El Rebrot però no és un festival musical, i això queda plasmat en els tallers i xerrades que centren els calendari dels quatre dies que ompliran Berga de consciència i reivindicació. La crisi capitalista i la construcció d'alternatives centraran de nou l'aplec: anàlisi i experiències internacionals per organitzar la resposta als Països Catalans.


Un aplec que també contarà amb una nova edició del Certamen Jove de Literatura Social dels Països Catalans i de l'Esclat, el concurs de grups joves.

Un aplec que, en definitiva, convertirà en Berga durant aquest cap de setmana de juliol en un espai de trobada, de festa i també de lluita, d'intercanvi d'idees i experiències entre joves vinguts d'arreu dels Països Catalans.

ORGANITZA: Maulets

Més informació a: http://www.rebrot.cat/


3. JORNADES PER L'ALLIBERAMENT DE LA TERRA A CLUA DE MEIÀ (NOGUERA)

DIA: 16, 17 i 18 de juliol
HORA I LLOC: Consulteu el programa d'activitats a http://www.liberaciontierra.blogspot.com/
ACTE: En relació a la línia que vam marcar al principi: “les comunitats rurals com a focus de lluita” ja ho vam dir, per a nosaltres no és suficient anar a viure a la muntanya per a deixar les ciutats i la seva putrefacció, encara que sigui una alternativa pròxima a la naturalesa i propera a l’autogestió.


Considerem que d’alguna manera ens hem d’implicar en les lluites que planten cara al capital o ens deixarem endur per la ignorància, la comoditat i la falta de solidaritat. Per això volem promoure no només la resistència sinó l’atac, aquí i ara, des de les muntanyes fins als barris.




Si coneixeu de gent interessada en rebre aquesta agenda setmanal d'activitats, podeu fer-nos arribar el seu mail a locellnegre@gmail.com