DESCOBRIM L'HERÈNCIA OBRERA LLEIDATANA

CAMINEM PELS 140 ANYS D’HISTÒRIA DEL MOVIMENT OBRER A LLEIDA
Diumenge 29 d'abril. Inici a la Plaça de Sant Joan a les 10h


Ruta històrica pels escenaris

 

Els carrers de qualsevol població o ciutat són plens d’història, el lent degoteig del pas del temps i dels passos de les diferents societats que hi han viscut ens han fet com som, però ens deixen la porta oberta a ser millors. Des del present, volem recórrer la història del moviment obrer lleidatà amb la mirada posada al futur.

Els treballadors i treballadores han estat i són una part molt important dins l’economia d’una societat, en canvi els seus passos dins la història s’han omplert de pols i han quedat amagats pel pas del temps. Altres Històries de Lleida i el Casal Ocell Negre decidim sortir al carrer a treure la pols a la història del moviment obrer lleidatà. Èxits i fracassos conformen una història que té més de 140 anys i que arriba fins avui en dia.




Amb la intenció de descobrir alguns passos dels darrers 140 anys d’història del moviment obrer, passejarem per Lleida. Esperem trobar-hi els primers grups que s’adheriren a la Primera Internacional el 1872, les successives reconstruccions del moviment durant la Restauració borbònica, la República, el primer franquisme o la Transició. També esperem trobar-hi debat perquè la història no s’atura.

Punt de sortida: Plaça de Sant Joan.
Recorregut: Plaça de Sant Joan, Rambla de Ferran, Plaça de Sant Francesc, Avinguda de Blondel i l'Avinguda de Catalunya (Edifici dels sindicats, casa Ducados).