LA DIADA A LLEIDA I PONENT


La setmana vinent tornarem a celebrar la diada nacional de Catalunya.
Serà un 11 de setembre marcat per la gran manifestació que es celebrarà a la tarda a Barcelona.

Nosaltres, com a Esquerra Independentista, continuem muntant i convocant els actes que any rere any anem consolidant.



Com a Casal Ocell Negre escalfem motors de la diada emplenan la ciutat d'estelades, per això muntarem paradeta els pròxims dies:

El proper divendres 7 de setembre podràs passar pel casal i recollir gratuïtament una estelada de paper o adquirir-ne una de roba per només 5€!


El dissabte 8 de setembre serem al Carrer Major fent una paradeta informativa dels actes de la Diada de l'11 de setembre. Allí també podràs adquirir estelades.






----------------------------------------------------------------------------------------------
ACTES A LLEIDA

El proper dissabte 8 de setembre a les 21h es celebrarà el sopar de la diada. Serà un sopar obert a tothom, a la Societat Gastronòmica La Coronela, pel preu de 10€.
Les reserves s'han de fer fins al dia 7 a societat.lacoronela@gmail.com



El dilluns 10 de setembre es celebrarà la Marxa de torxes que començarà a les 8 del vespre al Roser i pujarà fins a la Seu vella. 
La marxa estarà encapçalada per una pancarta amb el lema Som una Nació. Nosaltres decidim 
A les 21h hi haurà l'ofrena floral i una cantata a càrrec de Cantaires per la independència.

Els col·lectius convocants són: Amics de la Seu Vella, Amics del Museu de Lleida, Amics de la Rumba i el Garrotin de Lleida, Amics de la Casa Gran del Catalanisme de Lleida, Associació de veïns marge esquerre Riu Segre, Assemblea Nacional Catalana, Associacio Plataforma per la dignificació del Pla de l'Aigua, Ateneu Popular de Ponent, Candidatura Unitat Popular, Casal Ocell Negre, Centre Excursionista de Lleida, Cercle de Belles Arts, Club Esportiu Seu Vella, Col·lectiu Cultural Cappont, Comissions Obreres (CCOO), Convergència Democràtica de Catalunya Lleida ciutat, Esquerra Republicana de Catalunya, Esquerra Unida i Alternativa, Federació d'Associacions de Veïns, Grup Cultural Garrigues, Iniciativa per Catalunya-Verds, JERC, Joves d'Esquerra Verda, Joventut Nacionalista de Catalunya, Lleida decideix, Lleida per la Independència, Òmnium cultural, Partit Socialista de Catalunya, Patronat del Corpus de Lleida, Penya Barcelonista de Lleida i Provincia, Plataforma Lleida Social, Reagrupament, Tradicions i costums, Lleida, Solidaritat Catalana per la Independència, Unió Democràtica de Catalunya, Unió de Joves, Unió General de Treballadors, USTEC-STES


Manifest:

Avui, en el context d’un altre Onze de setembre, i en el marc d’aquesta profunda crisi econòmica i social que ens afecta a tots, ens retrobem aquí per reivindicar novament:

PRIMER: Catalunya és una nació, i com a conseqüència té el dret i el deure de decidir sobre TOTS els assumptes que com a propis li concerneixen.
SEGON:
Amb la situació política, econòmica i social que viu la nació catalana, ha arribat l’hora de reclamar al  Parlament de Catalunya, com a dipositari de la sobirania del poble català, que treballi entenent el  transcendental moment que vivim cercant la unitat dels catalans més enllà de polítiques partidistes. Catalunya no pot, ni ha de suportar més l’espoli fiscal al que ha estat sotmesa històricament.

TERCER: Catalunya s’ha proveït d’una legislació en matèria educativa, lingüística i cultural per a la qual exigim tant el respecte com el seu estricte compliment.

El Dret a decidir que Catalunya té com a NACIÓ, s’expressa legalment en la capacitat normativa del Parlament de Catalunya, com a dipositari de la sobirania nacional, i és exponent màxim de radicalitat democràtica.

La nostra sobirania necessita un estat que desenvolupi les decisions democràticament preses. No ens podem permetre un estat que constantment es dediqui a lluitar contra les decisions que com a Nació sobiranament prenem.

La NACIÓ CATALANA necessita un estat que protegeixi la seua ciutadania, oferint-li les eines necessàries per superar l’ofec econòmic i sortir de l’actual situació de crisi, que posa en perill les estructures de protecció social més bàsiques de les quals hem decidit dotar-nos.

La Nació Catalana necessita un estat que protegeixi la cultura i la llengua pròpies del país, oferint-los un marc d’estabilitat que permeti el seu desenvolupament normal com la resta de llengües i cultures del món.

La ciutadania catalana ha de ser la que, en exercici del seu dret, decideixi el seu futur.

Visca Catalunya lliure!



11 DE SETEMBRE
Els actes convocats, pel dimarts 11 de setembre són:

  • 10:30h Ofrena floral i breu parlament a l'Edifici del Roser. Sortida des de l'Av. Blondel. Pujada al C/Cavallers acompanyats dels Bastoners del Pla de l'Aigua.
  • 12:00h Manifestació: Ni pacte fiscal ni pacte social: Independència, Socialisme, Països Catalans. Sortida a Pl. Paeria.
  • 12:45h Acte polític i mostra de cultura popular. Av. Blondel.
  • 13:15h Vermut popular i actuació de Pedrol-Pedrós.

Aquest any ens trobem davant d'un 11 de setembre marcat per la duresa de les mesures dels governs neoliberals del PP i CiU i el debat entorn la necessitat a la Comunitat Autònoma de Catalunya d'un pacte fiscal amb l'Estat Espanyol. Davant d'això, l'Esquerra Independentista aquest any sortim al carrer, per dir que no volem ni pacte fiscal ni pacte social, volem la independència i el socialisme, plena sobirania econòmica que permeti a les classes populars catalanes decidir sobre el nostre futur i combatre el capitalisme, perquè així, i només així estarem construint uns Països Catalans veritablement lliures i socialment justos.

La mobilització es realitzarà sota el lema Ni pacte fiscal, ni pacte social: independència i socialisme.
La intenció és expresar el rebuig a la proposta de pacte fiscal de CiU". "L'autèntica sobirania econòmica només serà possible en el marc d'uns Països Catalans lliures, i la proposta de CiU no fa més que insistir en una via, la de l'autonomisme, que és morta de fa temp. Considerem indestriable la lluita independentista de la lluita per la justícia social, no volem la independència perquè sí, sinó per dotar-nos de les nostres pròpies estructures i eines que ens permetin superar l'actual sistema econòmic, causant de les desigualtats i la crisi que estem patint" -Gerard Cabezuelo, regidor de la CUP a Les Borges Blanques.




----------------------------------------------------------------------------------------------
ACTES A PONENT


BALAGUER
Diumenge 9 i dimarts 11 de setembre


TÀRREGA
Dilluns 10 de setembre


MOLLERUSSA
Dilluns 10 de setembre


LES BORGES BLANQUES
 Dilluns 10 de setembre


CERVERA
 Dilluns 10 de setembre