Valoració general de la trobada de casals popuals


Èxit de la "Trobada de Casals Populars dels Països catalans 2011"
Vuitanta persones de 22 casals d'arreu dels Països Catalans fan de la trobada de Sabadell un èxit. Al llarg de tot el dissabte 19 de març es va debatre entorn els diversos temes que preocupen als casals, es van intercanviar experiències i es van articular propostes de treball conjunt futur.

Al matí, una assemblea de debat a l’entorn dels diversos casals posà damunt la taula els orígens, objectius, trets definitoris, encerts, errors i projectes de futur dels diversos casals i trencà el gel d'una trobada que anava a més. A la tarda, després d'un dinar popular al carrer, s'iniciaren les sis taules de debat i intercanvi d'experiències entre els diversos membres dels casals: casals i okupació, casals i finançament, casals i sancions, casals i resposta al feixisme, casals i municipalisme i casals i projectes de futur.

Posteriorment, una plenària final, serví per posar en comú les propostes que havien sorgit de les diverses taules: la realització d'un llibret en el qual es recollirà el treball fet al llarg d'aquesta jornada, la creació d'un web conjunt en el qual podrem trobar els diversos casals d'arreu del país, la creació també d'un llistat de correu intern per tal que els diversos casals puguin donar-se suport mutu i fer treball conjunt, també la realització d'una nota pública expressant els resultats de la trobada i finalment la data per la propera trobada: el maig de 2012 a Vilanova i la Geltrú, coincidint amb l'efemèride dels 100 anys del Segon Congrés d'Ateneus, que el 1912 reuní allà mateix prop de 160 ateneus. Al tinter quedaren moltes idees, propostes, debats i sobretot moltes ganes de seguir treballant en cada projecte i en aquest projecte comú que formen els casals populars d'arreu del nostre país. Per tot això, des dels casals participants en aquesta primera trobada volem convidar a la resta de casals populars d'arreu dels Països Catalans a sumar-se a aquest nou projecte que comença a caminar, amb un objectiu ben clar: propera estació Vilanova, i cal que siguem moltes més.

Ateneu Mulei de Molins de Rei, Ateneu la Sèquia de Manresa, Centre Social Terra de València, Casal Voltor Negre de Palma, Casal Popular la Clau de Cerdanyola del Vallès, Casal de l'Esquerra de Badia del Vallès, Casal Popular la Guitza de Sant Cugat, Casal Panxo de Berga, Casal Panxampla de Tortosa, Casal l'Esquerda de Granollers, Casal Popular de Gràcia, Ateneu l'Escletxa de Sabadell, Casal Independentista i Popular de Sabadell Can Capablanca, Casal Ocell Negre de Lleida, Casal Desperta Ferro de Reus, Casal la Turba de Valls, Casal Popular de Benissa, Casal El Brot de Montcada i Reixac, Casal El Forn de Girona, Casal Cruïlla de l'Eixample, Casal Jaume Compte de Sants, Ateneu Vilanoví.

 Més informació sobre el tema: