Proposta d’activitats a Ponent de l' 11 al 17 de juliol de 2011 (28)

1. REBUIG A LA VISITA DE FELIP DE BORBÓ A LLEIDA (SEGRIÀ)

La CUP ha fet una crida als ciutadans de Lleida perquè expressin el seu rebuig a la corona espanyola davant la visita del príncep espanyol Felip de Borbó per assistir a l'entrega dels Premios Nacionales de Cultura de España.

La formació remarca que la borbònica és "una dinastia aliena a la nostra realitat i d'infaust record per a la història de la ciutat", i considera que la presència de nou del Borbó és "totalment innecessària", i veu la permanència d'aquesta institució com "una rèmora feudalista pròpia de societats que no han assolit la plenitud democràtica".
En aquest sentit, anima als ciutadans a expressar el seu rebuig a la institució monàrquica, "negadora dels nostres drets nacionals i socials de justícia, igualtat i llibertat" i anuncia que en els propers dies farà públics els actes de rebuig a la visita que programarà.


Per la CUP, a més, la visita suposarà nombroses i prescindibles despeses a les butxaques dels lleidatans i lleidatanes, que hauran de sufragar el que la formació considera "un nou capítol de la campanya de promoció personal de l'alcalde i la seva carrera política, malgrat la severitat del moment de crisi que sofrim i les nombroses retallades que accentuen les desigualtats socials en la nostra ciutat".

Pel que fa als Premios Nacionales de Cultura de España, la formació assegura que "són totalment aliens a la realitat nacional catalana" i que formen part d'"una intensa estratègia d'espanyolització de la ciutat que l'alcalde Ros ve duent a terme en els darrers anys, amb la realització de tota mena d'esdeveniments d'exaltació nacional espanyola i de menyspreu a la realitat nacional catalana". ORGANITZA: CUP-Lleida


2. MANIFESTACIÓ INDEPENDENTISTA A BARCELONA (BARCELONÈS)

DIA: Dissabte, 9 de juliol
HORA I LLOC: A les 18:00h a la Plaça Urquinaona
ACTES: Aquest dissabte 9-J té lloc a Barcelona la manifestació convocada per commemorar la històrica marxa del 10-J de 2010 que va reunir un milió i mig de persones a la capital catalana. Sota el lema "Pel nostre futur, independència" els convocants consideren que el context de la reclamació del 10-J de l'any passat -els atacs al país i a la llengua- no han minvat i que a més a més no s'ha sabut gestionar l'èxit massiu de convocatòria d'aquella marxa. El recorregut s'iniciarà a la plaça d'Urquinaona i acabarà al passeig Lluís Companys, en una marxa que compta amb l'adhesió d'ERC, SI, CUP, Reagrupament i Democràcia Catalana, a més a més de centenars d'entitats i associacions. Òmnium Cultural, principal impulsora de la marxa del 10-J, se n'ha desmarcat perquè considera que aquella manifestació va ser "un fet històric i puntual" i no "una efemèride a celebrar cada any". Els organitzadors han informat que han hagut de suspendre el concert final per traves de l'Ajuntament de Barcelona.


3. ASSEMBLEES INDIGNADES A LLEIDA (SEGRIÀ)

Continuen les assemblees de barri d'indignats a Lleida, i ja en són sis.
- Lleida- Diumenge, 10 de juliol, a les 20:00h a la Plaça Ricard Vinyes - Assemblea general
- Mariola - Dimarts, 12 de juliol, a les 20:00h, a la Plaça Barcelona.
- Cappont - Dimecres, 13 de juliol, a les 20:00h, a la Plaça Sant Joan de Mata. Posteriorment, projecció de la pel·lícula 'Inside Job'
- Pardinyes, Balàfia i Secà - Dimecres, 13 de juliol, a les 20:30h a la Plaça Jaume Gorg (davant el Zenkiu), xerrada amb Josep Manel Busqueta sobre la situació econòmica actual

Més informació a www.assemblealleida.org



4. TALLER DE RATAFIA AL CASAL EL ROSTOLL DE TÀRREGA (URGELL)

DIA: Diumenge, 10 de juliol
HORA I LLOC: A les 17:00h al Casal Popular El Rostoll (C/ Ardèvol, 12 - Tàrrega)
ACTES: El diumenge, a les cinc de la tarda, podrem elaborar ratafia, un taller pràctic per aprendre a fer aquesta beguda tan nostrada. Tradicionalment la ratafia es fa pels volts de Sant Joan perquè és l’època en què les herbes estan en el millor moment per elaborar-la. Al Casal hi tindrem tot el que ens farà falta, només cal que hi assisteixis.
ORGANITZA: Casal Popular El Rostoll


5. COL·LABORACIÓ AMB EL CASAL OCELL NEGRE

En els darrers mesos el Casal ha organitzat una barra de festa major i la revetlla de Sant Joan, dues festes que ens han dut molta feina, tanta que de vegades ens han quedat coses per fer.
Una d'aquestes coses pendents ha estat la de fer fotografies per al nostre anuari. És per això que et convidem a fer-nos arribar fotos dels nostres actes on hagis assistit per a poder realitzar el nostre recull d'activitats i anuari.



6. FES-TE SOCI/SÒCIA DEL CASAL L'OCELL NEGRE

El capital humà és fonamental per aconseguir una bona base social que permeti la subsistència econòmica del casal així com la regeneració d'idees i dinàmiques.
Volem que ens ajudeu a sumar esforços per afrontar nous projectes i per això us convidem a enfortir el Casal fent-vos socis i sòcies per una quota mensual de 5 euros (60 euros a l'any).

Podeu trobar-nos oberts al C/ Sant Carles, 8 cada divendres de 19:30h a 21:30h i d'altres dies en funció de les activitats programades.


Si coneixeu de gent interessada en rebre aquesta agenda setmanal d'activitats, podeu fer-nos arribar el seu mail a ocellnegre@gmail.com