SANT JOAN, LA REVETLLA A LLEIDA!







Ja s'acosta la diada nacional dels Països Catalans, la revetlla de Sant Joan.

Estem preparant una nova edició de la revetlla al Turó de la Seu Vella, amb espais i horaris per a tots els gustos i les edats.

La jornada començarà a les 20h al Castell del rei, on hi haurà una gran foguera i danses d'arreu amenitzades per l'Ateneu Popular de Ponent. També hi farà cap la Flama del canigó, vinguda des del mateix cim de la muntanya. A la plaça s'hi podran degustar glopets de vi i ratafia de la zona a és de coca de recapte.

A les 00h al Parc de Santa Cecília hi haurà la revetlla nocturna amb els concerts de Naraina (rumba de la bona), Mr Freak Ska (ska casolà) i B-Side Collective (vinils del '50, '60 i '70).
L'espai disposarà de venda de begudes, resopó i banys públics.

Tots els actes són d'assistència gratuïta.


 
20H Al Castell del rei: Foguera, danses i Flama del Canigó. 
Hi haurà servei de barra.

00H Al Parc de Santa Cecília: Ball amb Naraina, Mr. Freak Ska i B-Side Collective.
Hi haurà servei de barra i banys.





ORGANITZA: Consorci del turó de la Seu Vella de Lleida i Casal Independentista l'Ocell Negre
COL·LABORA: Amcs de la Seu Vella, Ateneu Popular de Ponent, Castellers de Lleida, Òmnium Cultural i l'Orfeó Lleidatà



ELS GRUPS

  • Naraina: és un grup format el 2004 a Tàrrega, de tendència rumba-rock amb músics procedents de diversos estils. A la rumba, estil que havien practicat en formacions anteriors, li substitueixen la base llatina per un so més contundent i elèctric i una base rítmica que tendeix al rock. Alguns temes els anomenen de rumba’n’bass. Defineixen la seva música com a rumba-rock, encara que també hi ha moments pel funk i el reggae.
    Després de gravar la maqueta Patas arriba el 2005, decideixen tornar a l’estudi el 2007 publicant Naraina nano!. Finalment l'any 2010 van treure l'imprescindible disc Nina.

      


  • Mr. Freak Ska: Mr Freak Ska és l’aclaridor pseudònim darrera el qual s’amaga la carrera en solitari de l’original rudeboy mataroní Jaume Cuadrada, membre fundador de la banda d’ska i reggae The Cabrians i impulsor de projectes de l’escena jamaicana catalana com Flight 404, The Dollars… Mr Freak Ska s’enmiralla en artistes nordamericans de la tercera onada de l’ska com Chris Murray o Victor Ruggiero.

    Mataró no és el Bronx i el litoral de Sant Simó a el Callao queda lluny de Santa Monica i de Long Beach de Los Angeles a Califòrnia. És per això que l’altre puntal del projecte neix del pòsit cultural que et dona haver viscut el darrer quart del segle XX al litoral mediterrani català: artistes com Pere Tàpies o La Trinca, passats per la batedora oldies jamaicana, són fonaments claus per entendre l’obra.

    Ska Casolà (2011), és el seu primer disc en solitari i el que bé podria ser el primer disc en català del gènere ‘cançó d’autor sincopada’.




  • B-Side Collective: és un col·lectiu que neix amb l’afany de retornar la cultura musical dels anys 50’, 60’ i 70’ a la ciutat de Lleida. Amb l’objectiu de fer ballar al seu públic, aquests amants i col·leccionistes de singles i discs, s’atreveixen amb múltiples i dispars estils (soul, rythm&blues, rock, surf, garage, ye-yé, ska...). Això sí, amb un element en comú: exclusivament en vinil.

    Els cinc membres del col·lectiu han viscut diferents experiències en el món de la música i la cultura. Amb la creació de B-Sides Collective pretenen recuperar la gloriosa època nocturna que la ciutat va viure anys enrera.

    Una autèntica alternativa a la nit lleidatana per a melòmans i amants dels sons més purs i underground.
    B-Sides Collective són: Sr.Oró, Uri Roots, Jordi & Su Rockin’, Jr.Wölf i Gerry de la Bomba.