10
- Entre 20 i 25 cireres (depenent de la grandària d'aquestes)
- 15 grans de cafè torrefacte
- Mitja barra de canyella
- 5 claus d'olors
- Un quart d'anou moscada
- 8 cullerades soperes de sucre
-La resta del recipient s'emplenarà amb anís
El passat dissabte 19 de juny del 2010 vàrem realitzar lo primer taller de ratafia al casal.
La jornada va consistir en una introducció a la història de la ratafia, i posteriorment, es va començar amb l'elavoració d'aquest licor negre.
La jornada va consistir en una introducció a la història de la ratafia, i posteriorment, es va començar amb l'elavoració d'aquest licor negre.
Per l'ocasió vam tenir la sort d'estar guiats per la Rosa Maria Gaspà, que ens va explicar la seva experiència en l'elavoració i la recepta de la ratafia de cireres.
La recepta de la ratafia de cireres per a cada litre és:
- Entre 20 i 25 cireres (depenent de la grandària d'aquestes)
- 15 grans de cafè torrefacte
- Mitja barra de canyella
- 5 claus d'olors
- Un quart d'anou moscada
- 8 cullerades soperes de sucre
-La resta del recipient s'emplenarà amb anís
Un cop afegit l'anís es tanca el recipient i es barregen els ingredients. S'haurà de deixar durant 9 dies a sol i serena. Això vol dir que el recipient (vidre a poder ser) l'hem de col·locar en un exterior on li toqui lo sol, i evitant les hores de major insolació.
Passats aquests dies, haurem de guardar la barreja per a que com a mínim un any més tard, puguem tastar la nostra ratafia.
L'anís, que ocuparà lo volum restant al litre total la resta de components, pot ser sec o dolç.
El sec te més graduació i per tant sortirà una ratafia més forta, lo dolç serà més suau però haurem de tenir en compte d'afegir-hi menys sucre que amb el sec.
Amb el pas dels anys el licor va perdent graduació i es fa més suau.
Passats aquests dies, haurem de guardar la barreja per a que com a mínim un any més tard, puguem tastar la nostra ratafia.
L'anís, que ocuparà lo volum restant al litre total la resta de components, pot ser sec o dolç.
El sec te més graduació i per tant sortirà una ratafia més forta, lo dolç serà més suau però haurem de tenir en compte d'afegir-hi menys sucre que amb el sec.
Amb el pas dels anys el licor va perdent graduació i es fa més suau.
Licor negre,
licor suau,
ratafia si us plau!