8 DE MARÇ. DIA DE LA DONA TREBALLADORA


Actes a Lleida entorn a la diada del 8 de març:




Divendres 8 - Concentració a les 19:30h a l'IEI: Contra el capitalisme i el patriarcat. Desobediència fminsita!



Dissabte 9 - Cinefòrum a les 19:30h al Casal Ocell Negre: Dona i crisi amb la projecció de la película Yo puta


Esdeveniment al Facebook: http://www.facebook.com/events/473997752649914/





Convocatòria conjunta dels moviments socials:

Divendres 8 de març


CONCENTRACIÓ

"CONTRA EL CAPITALISME I EL PATRIARCAT, DESOBEDIÈNCIA FEMINISTA!"


El proper dia 8 de març celebrarem el dia de la Dona Treballadora a Lleida. Un dia per reivindicar la nostra desobediència contra el sistema patriarcal i capitalista que oprimeix el gènere femení.

Les dones som un dels subjectes més afectats per la crisi i la precarietat laboral, per l'atur i l'augment de l'economia submergida i pel recruïment de la violència de gènere, i ara haurem de patir el retorn a les polítiques socials franquistes, que ens plantegen el pitjor escenari per als drets de les dones treballadores catalanes des de la transició. Les seves retallades estan comportant un augment de les desigualtats entre gèneres. Refusem el sistema de valors imperant en les societats d’avui dia que perpetua el model patriarcal en tots els àmbits de la vida i fomenta encara en el nostre temps actituds masclistes i dominants.

És per això que aquest 8 de març hem de sortir totes al carrer per demanar que ja n'hi ha prou de pagar aquesta crisi i de patir-ne les seves conseqüències. No podem quedar-nos de braços creuats mentre s'obvien les nostres necessitats socials i es prioritzen els interessos de les grans empreses, deixant d'abordar els problemes que afecten les dones i que segueixen perpetuant aquest sistema explotador i patriarcal.

Perquè aquest dia, com cada dia de l’any, és el dia de les dones. De totes aquelles dones que cada dia lluitem per poder sortir endavant. De totes aquelles dones que lluitem pels nostres drets. De totes aquelles dones que tenim clar que el nostre cos és la nostra decisió. De totes aquelles dones que lluitem per una educació no sexista. De totes aquelles dones que ens hem atrevit a transgredir les normes imposades...I lluitarem per la destrucció del Patriarcat.

CONCENTRACIÓ: Divendres 8 de març a les 19.30 davant de l'IEI (Lleida)